In juli was het zover, het WK Vaurien. Dit jaar gingen we met 12 teams richting Travemünde, Lübeck. In totaal deden 62 vauriens mee aan het WK. Naast het WK waren er ook nog andere zeilevenementen op de Oostzee en was er een feestweek.
Nadat iedereen goed door meting kwam, was het daarna tijd voor de officiële opening. Dit hebben we samen met de buitenlandse teams goed gevierd! De volgende dag was het zover.. helaas stond er in de ochtend geen wind; no wind, no race.
De constante wind kwam de eerste dagen pas in de middag en dus was er genoeg tijd om bezig te gaan met de vaurien of gewoon lekker zwemmen/ uitrusten. Gelukkig nam aan het einde van de week de wind (eindelijk) toe. Eén dag heeft het goed gewaaid, alle Nederlandse teams blij! Ook al moest er na deze dag wat materiaal vervangen worden, het was erg leuk!
In totaal hebben we 14 mooie races kunnen varen. De hele week hebben we ook mooi weer gehad met zo’n 33 graden.
Daarnaast hebben we heerlijk met z’n allen gebarbecued en een zeer geslaagde Dutch Happy Hour! Dit jaar was er een klein verschil, het werd een “Vaurien Happy Hour”. De Duitse teams hadden namelijk enkele weken eerder ontdekt dat er in België een brouwerij is met dezelfde naam, Le Vaurien. We hadden dus ons eigen Vaurien bier met daarnaast natuurlijk onze Nederlandse hapjes.

Dit jaar hadden we twee Nederlandse teams bij de top 10. Angela & Daan, zeilend in de promo Vaurien, zijn 5e geworden én stonden op het podium bij ‘master & mix teams’. Jelmer & Timo ook in de top 10, namelijk 6e!! Bij het vrouwenklassement zijn Femke & Keeti 2e geworden. Naast hun op het podium stonden Femke & Yvonne die 3e zijn geworden van de dames. Wereldkampioen Vaurien 2018 was Francesco Zampacavallo en Carlos Frances Armengot uit Spanje.

We hebben in ongeveer tien dagen veel leuke en sportieve dingen gedaan en kijken nu uit naar de Vaurien Worlds 2019 aan het Comomeer in Italië.

De nederlanders zijn uiteindelijk op de volgende plekken terecht gekomen: