De Vaurien is een tweemanschap zwaardboot ontworpen door Jean-Jacques Herbulot in 1951. De Vaurien is 4,08m lang en heeft naast een grootzeil en fok een spinnaker voor de halve, ruime en voordewindse rakken. De Vaurien is geschikt voor iedere enthousiaste zeiler van 8 tot 88 jaar. In Nederland hebben we een Vaurienklasse waar zeilers vanaf de leeftijd van ongeveer 15 jaar hun entree maken in de klasse en velen lange tijd met veel plezier varen! De Vaurien is een internationale wedstrijdboot waarin zowel in binnen- als buitenland een actief wedstrijdveld is, maar waar ook veel aandacht is voor de sociale evenementen op de wal.

In Nederland wordt de Vaurienklasse vertegenwoordigd door vereniging Vaurien Nederland. Deze vereniging kenmerkt zich door sportiviteit op het water en veel gezelligheid rondom de evenementen op de wal, waarbij we altijd bereid zijn om elkaar te helpen! De Vaurien is dan ook de ideale klasse om als zeiler een volgende stap te maken, of dit nou richting het internationale wedstrijdwater is of niet, voor iedereen is er plek binnen onze klasse!

Nieuwsgierig geworden? Of zelf een keertje uitproberen? Dat kan! Vereniging Vaurien Nederland heeft een Promovaurien welke tegen een kleine vergoeding gebruikt kan worden. Natuurlijk staan wij dan klaar om je te ondersteunen waar nodig! Interesse? Mail ons via verenigingvaurien@gmail.com. Natuurlijk ben je ook van harte welkom om eens met ons mee te varen, mail ons gerust voor de mogelijkheden!

Over de Vaurien:
Lengte: 4.08m
Breedte: 1.47m
Gewicht: min. 73kg
Grootzeil: 7.60m2
Fok: 2.90m2
Spinnaker: 9.40m2