Bakken met sangria, een playbackshow en heel veel gezelligheid: het was weer tijd voor het pinksterevenement! Er is gescheurd en gedobberd op de outerloop-baan en vooral veel lol getrapt aan wal.

Het begon met een zacht windje waarbij je je af kon vragen of we wel gingen starten. We moesten na de eerste race in het zonnetje wachten tot het uitstel eruit werd gehaald. De één accepteert zijn lot en de ander overweegt zijn zeilen te strijken. Desondanks zijn er twee races gevaren op de eerste dag. Met tien boten aan de startlijn waarvan twee Duitse teams werd het strijden om de beste (of de enige) zucht wind.

Eenmaal aan wal werd de tap klaar gezet en het fruit voor de sangria gesneden, want het was weer tijd voor de traditionele pinksterborrel. Terwijl de moeders hun kinderen weerden van de stukjes fruit in de sangria, werd het tweede vat bier aangesloten en het buffet geopend.

Zondag werd er 12 knopen en zon beloofd. Er werden die dag vier races gevaren en voor de zeilers zonder hangbroek (ik) en sterke armen (ook ik) was het een hele marathon. ’S Avonds was het tijd voor de playbackshow en voor iets waar de dames van de Vaurien-klasse het hele jaar naar uit hebben gekeken: de heren waren aan de beurt om een act op te voeren. Er waren theedoeken verzameld en als decoratie omgeknoopt en onder begeleiding van Fimme met een spi-boom fungerend als microfoon stond de rest van de heren verdeeld over twee gieken op het podium het nummer “Klap van de giek” te playbacken. Het was een groot succes en als ik zeg dat dit nummer als een mantra in mijn hoofd is blijven hangen overdrijf ik niet. Zo erg zelfs dat ik de volgende dag een paar goede klappen van mijn giek heb geïncasseerd, het hing in de lucht.

Na nog twee races te hebben gevaren op maandag, was het evenement rond. De zeilen werden gestreken, de masten (en gieken) werden van de boten afgehaald en de boten werden ingepakt en van het eiland afgereden waarna de prijsuitreiking kon beginnen. Jelmer Yntema en Jildert Kuperus gingen er vandoor met de eerste prijs waarna Jurgen en Amarens Roman volgden op de tweede plek en Jelle Fokkema en Charlotte Roerink op de derde plek.