Eindelijk was het weer zover: de Vauriens mochten na een lange winter weer uit de stalling voor het eerste evenement dit jaar, Pasen. Met de herinneringen van vorig jaar Pasen nog in het achterhoofd (nat, koud en winderig) dit jaar in korte broek naar het eiland getrokken. Het weer had ook zo bij een zomerwedstrijden of Sneekweek gepast qua tempraturen en wind, absoluut fantastisch weer!

Zaterdag zijn we goed begonnen met een lekker tempratuurtje, mooi lopend windje maar flink draaiend. De eerste pot was een lekker inkomertje met gelijk een 1e plekje! Waren we dan toch goed de winter uit gekomen of was het gewoon beginnersgeluk. De tweede wedstrijd liet ons inzien dat het laatste wellicht het geval was want door een verkeerde inschatting lagen we gelijk net zo ver achteraan als we in de 1e race vooraan lagen. Uiteindelijk met een 6e plek toch een mooie eerste zeildag gehad. De avond zijn we gezellig met alle Vaurienzeilers traditiegetrouw wezen uiteten, dit keer bij De Walrus, waarna we met bijna iedereen zijn wezen poolen. Poolen: nog een puntje waar team 36406 nog wat uurtjes in moet steken.

Zondag was een vrij lastig dagje qua zeilen. Waar we ’s ochtends nog begonnen met een mooi lopend windje, die wel wat minder was dan zaterdag, was het in de middag helemaal niks meer. In de laatste minuten voor onze start zijn we opgekruist naar de pin-end boei. Gelukkig zag de wedstrijdleider ook in dat dit een lastig verhaal werd en besloot alle races af te breken. Hierop zijn een aantal Vauriens in het laatste vlaagje naar de kant gevaren, waar we na een paar uur het signaal kregen dat alle races waren afgelast voor die dag. Op naar het bier!

Maandag, de afsluiter van het weekend. Met meer wind, meer zon (ja dat kon nog) en iets mildere tempraturen trokken we weer naar het eiland waar we ons klaar maakten voor twee races. De eerste pot waren een aantal van ons wat gretig wat resulteerde in een individuele terugroep, niet iedereen ging terug wat betekende dat er nog iemand te vroeg was, maar wie… Geluiden gingen snel op dat mogelijk Femke Yntema, die deze wedstrijd een goede voorsprong had, wel eens te vroeg vertrokken zou kunnen zijn. Niets was minder waar want broer en zus de Haan waren eerder vertrokken van de startlijn.

Dan de laatste race van de dag: na wat rekenwerk met aftrek kwamen we tot de volgende (voorlopige) uitslagen: Jelmer & Timo hadden 5 punten, Femke & Keeti en wij hadden beide 6 punten en Thom & Nico 10. Het werd dus spannend, waarin je zou kunnen stellen dat de einduitslag van de laatste race wel eens het klassement zou kunnen zijn. Na een spannende wedstrijd waar de vier voorgenoemde teams dicht bij elkaar lagen werd in het laatste kruisrak de wedstrijd beslist en wisten wij Jelmer & Timo op het laatste stuk naar de finish weer in te halen en wonnen we de race en het evenement.
Iedereen bedankt voor het meedoen en tot de volgende races! Hopelijk dan met nog meer boten aan de start!

Groeten van Team 36406, Tim Spek en Jildert Kuperus