Vrijdag kregen wij de mededeling van de wedstrijdleiding dat er zaterdag niet gevaren zou worden vanwege de verwachte weersomstandigheden. Er is op het Sneekermeer rond de 40 knopen wind gemeten!
Die avond hebben we wel een borrel met de flitsklasse en de schakelklasse gehouden op het eiland. We hebben genoten van de heerlijke bbq, sangria en bier.

Zondag was het dan zover! Ook zeilers die dit NK meevoeren waren: Robbert Huisman, Gijs Zuidema, Jildau ter Horst, Wouter Toornstra en vanuit Duitsland het team van Tim Schilling en Carolin Hambrock, super dat we met 15 boten aan de start waren! Er was die ochtend genoeg wind dus weer hard werken!
In de middag was de wind er helemaal uit gezakt. Sommige Vauriens voeren dezelfde koers maar de een over bakboord en de ander over stuurboord.. Het was dus goed opletten, een beetje geluk hebben en hopen op een vlaagje wind. Na deze dag stonden Tim en Jildert op de eerste plek.

Zondagavond vond de playbackshow van de flitsklasse plaats. Uiteraard hebben wij als vaurienklasse ook een prachtig optreden neergezet. Dit jaar waren de mannen aan de beurt om er een show van te maken en dat hebben ze goed gedaan. Bedankt mannen!

Maandag waaide het ook stevig. Het was af en toe slalommen om de omgeslagen boten heen.
In totaal hebben wij 6 wedstrijden kunnen varen dit weekend.
Het was heel spannend maar uiteindelijk zijn Jelmer Yntema en Timo Gruis Nederlands Kampioen 2019 geworden. Gefeliciteerd!